De Kinderboekengids en campagne-informatie

  Uitgebreide informatie over alle campagnes vindt u in de naar basisscholen verzonden Kinderboekengids.

   

  Download de Kinderboekengids 2018/2019 (pdf - 6 mb) >

  Blader door de brochure

  Lees ook de schoolpagina's op de campagnewebsites:


  Kinderboekenweek: 3 tot en met 14 oktober 2018

  In het lespakket van de Kinderboekenweek treft u kant-en-klare lessen aan die niet alleen geschikt zijn voor leesbevordering maar ook goed bruikbaar zijn bij de zaakvakken. Ook dit jaar staan weer 20 Kerntitels centraal. Het thema is: Vriendschap. Alle te bestellen materialen zijn afgestemd op dit thema, dus het wordt een vriendelijke week in de klaslokalen...
  Zie ook: kinderboekenweek.nl/school.


   De Nationale Voorleesdagen: 23 januari tot en met 2 februari 2019

   De Nationale Voorleesdagen zijn dé dagen om het voorlezen te stimuleren. Meedoen is eenvoudig: u bestelt het officiële lespakket en… klaar. U krijgt er o.a. tips mee in handen om de Prentenboek TopTien interactief voor te lezen. Ook in het lespakket: de mini-editie van het Prentenboek van het Jaar: Een huis voor Harry mét vingerpoppetje en interactieve app.
   Zie ook: nationalevoorleesdagen.nl/basisschool.


   De Nederlandse Kinderjury: 7 maart tot en met half juni

   Meedoen met de Nederlandse Kinderjury is essentieel voor lees- en schrijfonderwijs. Kinderen leren kritisch na te denken en hun mening te vormen. Met de materialen uit het lespakket kunt u meteen aan de slag. In de lesmap vindt u vele uiteenlopende tips om de kinderen aan te zetten om hun mening over boeken te vormen. Zie ook: kinderjury.nl/school.

   Boek de Kinderjury workshop!

   In deze workshop leren leerlingen hoe je een boek kiest, je mening geeft en nieuwe boeken ontdekt. Inclusief een professionele trainer en leuke Kinderjurymaterialen! Tijdsduur: 1 uur.

   Beperkt beschikbaar dus mail snel naar kinderjury@cpnb.nl voor informatie en reserveren.

   Boek de Kinderjury Workshop

    

   Nederland Leest Junior

   De hele maand november staat in het teken van het thema voeding. Deze editie is speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen van 10 tot 14 jaar (groep 7 en 8 en jaar 1 en 2 van de middelbare school).
   Vanwege het thema is dit jaar gekozen voor Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten. Bij het boek komt een lespakket volledig aansluitend op het thema. Doel van het lesmateriaal is om de leesbevordering van jongeren van 10 tot 14 jaar te stimuleren en te debatteren over Voeding.