De Kinderboekengids en campagne-informatie

  Uitgebreide informatie over alle campagnes vindt u in de naar basisscholen verzonden Kinderboekengids. 

  Lees en bekijk de Kinderboekengids 2017/2018 >

  Lees ook de schoolpagina's op de campagnewebsites


  Kinderboekenweek: 4 tot en met 15 oktober 2017

  In het lespakket van de Kinderboekenweek treft u kant-en-klare lessen aan die niet alleen geschikt zijn voor leesbevordering maar ook goed bruikbaar zijn bij de zaakvakken. Ook dit jaar staan weer 20 Kerntitels centraal. Het thema is: Griezelen. Gruwelijk eng!  Alle te bestellen materialen zijn afgestemd op dit thema, dus het wordt een spannende week in de klaslokalen...
  Zie ook: kinderboekenweek.nl/school.


   De Nationale Voorleesdagen: 24 januari tot en met 3 februari 2018

   De Nationale Voorleesdagen zijn dé dagen om het voorlezen te stimuleren. Meedoen is eenvoudig: u bestelt het officiële lespakket en… klaar. U krijgt er o.a. tips mee in handen om de Prentenboek TopTien interactief voor te lezen. Ook in het lespakket: de mini-editie van het Prentenboek van het Jaar: Ssst!  De tijger slaapt mét vingerpoppetje en interactieve app. 
   Zie ook: nationalevoorleesdagen.nl/basisschool.


   De Nederlandse Kinderjury: 7 maart tot en met half juni

   Meedoen met de Nederlandse Kinderjury is essentieel voor lees- en schrijfonderwijs. Kinderen leren kritisch na te denken en hun mening te vormen. Met de materialen uit het lespakket kunt u meteen aan de slag. In de lesmap vindt u vele uiteenlopende tips om de kinderen aan te zetten om hun mening over boeken te vormen. Zie ook: kinderjury.nl/school.

   Boek de Kinderjury workshop!

   In deze workshop leren leerlingen hoe je een boek kiest, je mening geeft en nieuwe boeken ontdekt. Inclusief een professionele trainer en leuke Kinderjurymaterialen! Tijdsduur: 1 uur.

   Beperkt beschikbaar dus mail snel naar kinderjury@cpnb.nl voor informatie en reserveren.

   Boek de Kinderjury Workshop